Team

Ik heet Ilene Krause en ben de oprichtster van de Kick van het Kunnen. Toen ik op de Middelbare School zat dacht ik vaak: waarom moet ik dit allemaal doen en leren? Wat wil ik later eigenlijk worden? Wat kan ik goed en waar word ik blij van? Toen ik eenmaal de antwoorden op die vragen had, ging ik als een raket! En dat gaf een kick! Dat wil ik de kinderen ook laten ervaren, om die reden heb de Kick van het Kunnen in 2011 opgezet. Zodat ze kunnen ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze later worden willen. Zodat ze heldere en haalbare doelen leren stellen en zo op hun plek van keuze kunnen komen. Ieder kind is uniek en ieder kind heeft talent is het uitgangspunt van mijn handelen en ik doe dit werk met veel plezier!

Ilene Krause

Directeur

Ik ben Linda en ben docent Biologie. Tijdens mijn stagejaren als docent heb ik geleerd wat lesgeven betekent. Het werk in de Kick van het Kunnen geeft mij de mogelijkheid met de belangrijkste aspecten van het onderwijs bezig te zijn: de kinderen en hoe zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik doe dat met veel plezier en ervaar telkens weer dat kinderen, met wat extra hulp, zichzelf kunnen overtreffen en verbazen. Naast het maken en leren van huiswerk gaan wij binnen de Kick, samen met de kinderen, op zoek naar de mogelijkheden om ze volledig te laten floreren.

Linda Wullings

Docent biologie

Mijn naam is Teun Klieverik. Via mijn stagejaar als docent Engels op de Fontein ben ik in aanraking gekomen met De Kick van het Kunnen. Wat mij aanspreekt is het directe contact met de kinderen en het plezier dat ik bij ze zie als ze iets onder de knie krijgen.

Belangrijk vind ik dat ik in dit werk meer tijd heb om de kinderen echt te leren kennen, ook hun persoonlijke drijfveren. Hierdoor ken ik de sterke en zwakke punten van de kinderen goed en dit stelt mij weer in staat om op een gerichte manier met hun ontwikkeling bezig te zijn.

Teun Klieverik

Docent Engels in opleiding

Ik ben Daan en ben 3e jaars student Biologie aan de Universiteit van Utrecht, wat ik heel erg leuk vind. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in lesgeven en anderen helpen dingen te begrijpen, zeker als het op de beta-vakken aankomt.

Het doorgronden van de wereld om ons heen en ontdekken waarom dingen zijn zoals ze zijn vind ik leuk en ik hoop dat ik dit ook aan anderen mee kan geven!

Daan Stolker

student Biologie Universiteit van Utrecht

Mijn naam is Martijn Baart en ik heb zo’n 12 jaar onderwijservaring als docent natuurkunde, wiskunde en techniek. Leerlingen begeleiden om het beste uit hun zelf te halen, dat is wat ik leuk vind en waar ik voor ga. In mijn tijd voor de klas heb ik verschillende scholen en niveaus begeleid. Daarnaast ben ik ondernemer en probeer ik steeds op nieuwe manieren mijn stijl van lesgeven te verbeteren met creatieve en nieuwe methoden. Dat heeft me al op veel verschillende scholen en op verschillende plekken in de wereld gebracht. En steeds weer ontdekte ik dat mijn kracht ligt bij het begeleiden en coachen van leerlingen. Van grote groepen tot individueel, ik zie graag leerlingen groeien. De Kick van het Kunnen biedt me een nieuwe plek om deze uitdaging aan te gaan.

Martijn Baart

Docent natuurkunde, wiskunde en techniek

Ik ben Gideon Hoogvliet en ik studeer Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Ik ben van plan om docent Geschiedenis te worden nadat ik ben afgestudeerd. In de huiswerkbegeleiding en in bijlessen doe ik hier vast meer ervaring in op en tegelijkertijd kan ik aan kinderen mijn kennis overbrengen! Ik vind het heel leuk om de kinderen meer enthousiast te maken voor wat ze leren. Om dat te bereiken zet ik humor in en maak ik ze nieuwsgierig naar waarom de dingen zijn zoals ze zijn. En het is heel leuk en leerzaam om te zien hoe ze leren, daar leer ik ook veel van!

Gideon Hoogvliet

Student geschiedenis

Mijn naam is Anne-Floor Brouwer. Ik ben docent Engels en ik speel zelf veel toneel. Door mijn beide passies te combineren, theater en onderwijs, ben ik er achter gekomen dat er niets mooier is en een ontzettende ‘kick’ geeft dan leerlingen helpen het beste van zichzelf te laten zien! Of het nu door middel van zelfvertrouwen-oefeningen is, of simpelweg door hen iets te leren waarvan ze nooit hadden verwacht dat zij het zouden kunnen. Dankzij ‘de Kick van het Kunnen’ kan ik dit nu elke dag doen. Wat wil een mens nog meer?

Anne-Floor Brouwer

Docent Engels

Mijn naam is Wouter Kaas en ik ben 63 jaar oud. Na de middelbare school (HBS-B) heb ik gekozen voor het vak Sociale Geografie. Na mijn afstuderen was ik docent op diverse middelbare scholen, o.a. het volwassenenonderwijs. Tevens heb ik gewerkt bij de Dierenbescherming als voorlichter. Met een voorlichtingsbus bezocht ik basisscholen om kinderen uit groep 3 t/m 8 informatie te geven over dierenwelzijn. Het laatste jaar heb ik examentraining gegeven op enkele middelbare scholen. Mijn hobby’s zijn muziek (piano, kamerkoor) en zeilen. Varen op het IJsselmeer en het Gooimeer zijn mijn lust en mijn leven.

Wouter Kaas

Docent Aardrijkskunde en Docentbegeleider

Mijn naam is Yoram Bleijerveld en ben docent biologie in opleiding. Wat mij heel erg aanspreekt aan het werken bij de Kick is dat ik alle tijd heb om de kinderen échte aandacht te geven. Iets wat ik een klas van 30 kinderen soms lastig is. Hierdoor heb ik veel tijd om samen met het kind naar het huiswerk of moeilijke lesonderwerpen te kijken, ze hierbij te begeleiden. Persoonlijk contact met de kinderen vind ik erg belangrijk, met een kleine groep kinderen zoals bij de Kick gaat dit erg makkelijk, je kent de kinderen goed en bent op de hoogte van sterke en zwakkere kanten van de leerlingen, Begeleiden is zo een stuk makkelijker. Het werk is heel dankbaar, het is fantastisch als een kind naar je toe komt om te vertellen dat ze bijvoorbeeld een goed cijfer hebben gehaald. Deze dankbaarheid maakt het werk het meer dan waard!

Yoram Bleijerveld

Docent biologie in opleiding

Ik ben Robin van der Bent. Al geruime tijd ben ik bezig met het coachen van leerlingen, het geven van bijlessen en huiswerkbegeleiding. Anderen iets aanleren stimuleert mij om het beste uit mezelf te halen, echt mijn best te doen voor die ander. Het geeft mij een ontzettend goed gevoel als ik zie dat een kind iets echt begrijpt, en dat is dan ook de kern van mijn werk als docent en begeleider. Daarnaast ben ik in opleiding tot docent Biologie. Ook daarin werk ik altijd vanuit de relatie met de leerling. Als de relatie goed is, gaat het leren veel sneller en gemakkelijker is mijn ervaring. Ik zet me maximaal in om een kind te begrijpen, maar ook om het nieuwsgierig te maken naar de leerstof! Bij de Kick van het Kunnen kan ik deze aspecten van het werk helemaal inzetten en hoop ik nog vele kinderen te begeleiden.

Robin van der Bent

Docent Biologie in opleiding

Locatie

De Fontein

Aagje Dekenlaan 2

1403 HH Bussum

Volg ons

Op de hoogte blijven?